Cine sunt soții Raita, care construiau zidul de sprijin prăbușit peste mașini la Cluj


Soţii Raita (Daniel Raita şi Ancuţa Raita), proprietarii firmei Ego Residence, au ridicat ansamblul imobiliar de pe strada Lombului, unde zidul de sprijin s-a prăbușit peste 5 vehicule și o autoutilitară.

Cei doi au făcut mai multe imobile.

De asemenea, în 2017, municipalitatea s-a ales cu plângere penală. Daniel Raita deţinea în Cluj-Napoca un imobil pe strada Şcolii în cartierul Dâmbul Rotund. Odată cu reglementările PUG, zona în care era încadrat imobilul era alipită unei zone care se dezvoltă în regim de înălţime de maxim 28 de metri, motiv pentru care Raita spune că întreaga sa locuinţă şi curte vor fi  înconjurate de construcţii cu un regim de înălţime ce va schimba complet zona în care locuieşte.

Din acest motiv, Raita a făcut o plângere prealabilă către Primăria condusă de Boc, prin care cere ca zona respectivă să fie reglementată într-o zonă care să permită dezvoltarea destinaţiei pe care o avea la momentul autorizării construcţiilor sale şi cere să i se respecte dreptul la proprietate şi la viaţa privată, scrie Gazeta de Cluj. Ulterior, familia s-a mutat, nemaidorind sub nicio formă să mai locuiască într-o zonă care se va dezvolta la nivel de locuri.

Coșmar urbanistic la Cluj! Un zid de sprijin s-a prăbușit peste mașini - FOTO

Comentarii Facebook