Amenajările la Someș de pe strada General Dragalina, diferite de proiectul propus inițial: În propuneri se ajungea la apă, în realitate zidul s-a menținut


Lucrările de modernizare a malurilor Someșului se apropie treptat de final. Însă rezultatul diferă mult de ideile propuse inițial pentru proiect. În propunerile de concurs accentul se punea pe renaturare și se ajungea la apă în mai multe zone din oraș.

„Amenajări la Someș. Diferite față de cum erau propuse inițial la concursul internațional de proiecte, mai verde, cu accent pe renaturare. În propuneri din concurs se ajungea la apă, în realitate zidul s-a menținut. 

Demn de remarcat însă e că zona pietonală și ciclistă s-a lărgit, carosabilul s-a îngustat, parcările au dispărut”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”.

În imagini se observă situația lucrărilor de pe strada General Dragalina. 

„N-am înțeles la ce folosește insula aia de dale din spatele Camerei de Comerț!? Nu e nici parcare, dar nici spațiu verde”; „Când trotuarul e prea lat, nu e doar scump, arată și urât. De exemplu amonte de barajul Grigorescu zici ca ești pe șosea, nu pe trotuar, atât e de lat. Ar fi putut pune o bandă verde între trotuar și pista de biciclete (de exemplu ceva tufe pitice) să arate mai bine”; „Mai mult beton şi iar beton???”; - au comentat clujenii.

Comentarii Facebook