Ambasadorul Republicii Federale Germania în România în vizită la UBB


Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut oaspete pe noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germane la București, Excelența Sa Dr. Peer GEBAUER. 

Din partea UBB au mai participat prorectorii Christian Săcărea, responsabilul cu linia de studii în limba germană, și Călin Rus, responsabil cu relațiile internaționale. De asemenea, din partea Ambasadei a mai participat doamna Sonja Gebauer, șefa secției cultură, educație și minoritate germană.

Discuțiile s-au focalizat pe profilul multicultural al UBB, Rectorul UBB și Ambasadorul apreciind că linia germană din UBB are atât rolul de a reflecta istoria Transilvaniei/României, cât și rolul de a fi o platformă de internaționalizare a UBB în prezent. Misiunile academice ale UBB – educație, cercetare, relația cu societatea – au fost de asemenea explorate în contextul colaborărilor cu Germania și al Uniunii Europene. Vizita a implicat și o întâlnire în Aula Magna a UBB cu reprezentanții liniei de studiu în limba germană din UBB. 

Anul acesta UBB a sărbătorit 440 de ani de tradiție academică (în secolul al XVIII-lea Universitas Claudiopolitana având activități în latină și germană) și 25 de ani de la reluarea învățământului în limba germană la UBB.

Comentarii Facebook