Alin Tișe spune că compania de salubritate Supercom nu-i poate jecmăni pe clujeni cu tarife pe care nu le pot plăti


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că firma de salubritate Supercom, care are monopol pe județul Cluj, nu poate crește prețurile peste limita pe care oamenii o pot achita. 

Din păcate, lucrurile nu au fost așezate încă pe deplin așa cum ne dorim. Am spus-o și mă repet: societatea Supercom trebuie să preia rapid și din mers aceste loturi. Trebuie să înțeleagă că, indiferent de cât au crescut prețurile din momentul începerii licitației de acum 7-8 ani, ei nu pot acum să vină ceară un preț pe care populația nu și-l permite.

Dacă fac asta, vor trebui să plece și să vină alții și să facem o licitație la prețurile actuală. Deci, fie înțeleg și se conformează și acceptă realitatea Clujului, fie dacă nu pleacă cum au venit. Lucrurile sunt simple. Societatea trebuie să intre în localități și să facă contracte cu oamenii.

Vom începe din nou o serie de discuții la fața locului. ADI-ul va merge în fiecare localitate împreună cu primarii și vom găsi varianta optimă. Există situații diverse care trebuie tratate în mod individual. Ce putem face este să încercăm încă un rând de discuții cu toată lumea și cu siguranță vom mai îndrepta lucrurile.

Numărul de reclamații nu este atât de mare raportat la populație. Vom încerca să dăm rolul de principal primăriilor pentru că ei știu ce este pe raza localității lor. Cu cât mai multe contracte încheiate într-o localitate, cu atât tariful este mai mic. Trebuie încurajată populația să încheie contracte”, a declarat Alin Tișe, la Ziua LIVE.

Aceasta este o problemă frecventă, în care firmele oferă sume mici pentru a lua contractele, iar apoi apar problemele, pentru că nu sunt bani pentru plata salariilor.

Comentarii Facebook