FOTO - Minus 31 de grade, joi la Întorsura Buzăului, în cea mai friguroasă dimineață din acest an. Vezi ce temperaturi au fost la Cluj-Napoca


-31 de grade Celsius au fost înregistrate joi dimineața la staţia meteo din Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din această iarnă. Vezi cât de frig a fost la Cluj. Potrivit meteorologilor, temperatura minimă a fost înregistrată joi, 9 februerie, dimineața, între orele 6:30 – 7:00, iar ulterior temperatura a crescut ușor. 

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi „Mica Siberie” din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an. Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută tepmeratură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Care a fost minima înregistrată în Cluj-Napoca

În zona municipiului Cluj-Napoca, în cea mai friguroasă dimineață din acest sezon, s-au înregistrat minime de -12,4 grade Celsius, arată datele Administrației Naționale de Meteorologie România.

temperaturi-minime-intorsura-buzaului-cluj.jpg


Comentarii Facebook