Alexandru Rafila vorbește despre al treilea val de COVID-19


Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre un al treilea val de coronavirus care ar putea să lovească țara noastră, precizând că sunt țări care au trecut deja în această etapă a pandemiei.

Cu toate că este posibil ca în viitorul apropiat, până la sfârșitul anului să scadă numărul de infectări în România, după măsurile restrictive impuse, Rafila vorbește despre posibilitatea unui al treilea val de coronavirus care se manifestă deja în unele țări.

"Noi acum ne găsim, ca să fiu și eu în trendul vremurilor, în valul 2, am văzut că sunt țări, ca Japonia, unde apare al treilea val epidemic. Există decalaje între țări, probabil că până la sfârșitul anului să se oprească creșterea, nu știu să vă spun cifre în momentul de față, nu vreau să fac speculații. Este posibil ca după o perioadă de măsuri stricte, care va duce la scăderea cazurilor, spre primăvară, dacă nu o să reușim să administrăm suficient de mult vaccin, să asitam la o nouă creștere începând cu luna februarie", a explicat Alexandru Rafila la o televiziune de știri.

Comentarii Facebook