Cluj: Cifrele NESPUSE până acum despre COVID, care arată cât este de fapt incidența pe Cluj-Napoca și pe județ - VIDEO


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că printre cazurile active la nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost identificate peste 350 de persoane pozitive care nu au forme legale de ședere în oraș, majoritatea dintre ei fiind carantinați în județele de domiciliu.

Din verificările făcute am identificat 316 persoane pozitive din totalul de 3.041 cazuri active din Cluj-Napoca, care nu au nicio forma de ședere aici, respectiv mare parte din ei sunt carantinati în județele de domiciliu, dar au declarat locul infectării Cluj-Napoca sau au fost testati aici și luați în calcul la incidenta”, transmite prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Populația stabila la care se calculează incidenta în Cluj-Napoca este în prezent de 336.540, conform datelor de la Evidența Persoanei. 

Astfel, conform autorităților, scăzând cei 316 care nu au forme de ședere Cluj-Napoca și nu pot fi raportați la populația stabilă, ar reieși o incidenta pe Cluj-Napoca de 8,09, față de 9,04 cât este raportată oficial.

Pe județ, au fost depistate 356 de cazuri de pacienți care nu au de fapt domiciliul în Cluj, din care 316 sunt din Cluj-Napoca, și care sunt carantinați acolo unde locuiesc. Incidența pe județ a fost raportată luni, 16 noiembrie, la 7,36 cazuri la mia delocuitori, dar, fără persoanele care nu au de fapt domiciliu aici, am ajunge la 6,85 cazuri la mia de locuitori.


Comentarii Facebook