ALERTĂ METEO: Vreme deosebit de caldă, din cauza unui nor de praf saharian


Vremea va fi deosebit de caldă în toată România în zilele următoare, anunță meteorologii de la ANM, din cauza unui nor de praf saharian.

Astfel, în vestul şi centrul ţării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade Celsius. Aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care, potrivit ANM, nu va avea efecte asupra ţării noaste.

Mihai Timu, meteorolog ANM, a declarat, la Realitatea TV, că este vorba doar de câteva zile de vreme bună. ”În nopțile următoare vom avea preponderent pozitive”, a spus acesta.

Ceva mai moderate vor fi temperaturile joase din Munteania și Oltenia, unde ceața va persista”, mai precizează meteorologul ANM.

Ne mai putem aștepta la epidsoade de iarnă, mai este februarie și jumătatea lunii martie. După acest episod cu temperaturi ridicate, temperaturile vor scădea”, a mai spus Mihai Timu

Conform acestuia, după data de 10 februarie ne putem aștepta la alte episoade de iarnă, care momentan nu se întrevăd.

Valul de praf saharian nu este un episod neobișnuit. Nu așteptăm precipitații astfel ca praful să fie adus la nivelul solulului. Ar putea să avem precipitații în noapte de duminică spre luni. Probleme pot apărea însă în zona Mării Adriatice, unde precipitațiile sunt mai des întâlnite în aceste zile”, a încheiat Timu.

La Cluj-Napoca se anunță maxime de până la 12 grade Celsius în acest final de săptămână.

Comentarii Facebook