ALERTĂ în farmacii: Un medicament contrafăcut este comercializat în România


Autoritățile au emis un avertisment în legătură cu un medicament contrafăcut pentru hepatită, care se comercializează în România. Este vorba despre un ser produs în Germania, care conținea doar apă și glucoză.

Președintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, a declarat că NU au fost oprite de la comercializare toate produsele și îi sfătuiește pe consumatori să fie atenți.

"Nu ne permitem să oprim de la comercializare tot Pegasysul. Singurul lucru este ca în momentul în care deschid cutia să verifice dacă este similar cu cel pe care l-au cumpărat data trecută, seringa să fie din sticlă şi nu din plastic, iar pistonul trebuie să fie roşu şi nu alb", a spus Marius Savu la REALITATEA TV.

"Am informat profesionistii din domeniul sanitar, prescriptia se face de un număr limitat de doctori. Importat in momentul de fata pentru pacienti e sa-si verifice seringile preumplute", a precizat Savu.

Acesta susține că ancheta poliției a început la sfârșitul săptămânii trecute: "E vroba de investigatii la nivelul administrărilor farmaciilor de unde au plecat produsele contrafacute, sa vedem cum au ajuns in acele farmacii".

Comentarii Facebook