Alegerile studentilor in Senatul UBB ar fi fost fraudate si se reiau: Au fost urne lipite cu scoci si voturi aruncate la gunoi


Alegerile studentesti din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, nu au fost organizate in mod corect.

Studentii se arata nemultumiti de faptul ca alegerile pentru reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii Babes-Bolyai au fost facute in afara unui calendar oficial si in dezacord cu hotararile Consiliului de  Administratie al Universitatii.

"Nu s-a stiut cum trebuie sigilate urnele. Eu am vazut urne lipite cu scoci. Voturile se puteau falsifica foarte usor. Am vazut si voturi ajunse la gunoi, lucru care ne-a intrigat. Vineri seara, (n.red. 3 februarie) cand s-au numarat voturile ni s-a spus ca putem asista si noi, candidatii, insa acest lucru nu s-a intamplat. In final am fost trimisi intr-un colt, iar numaratoare a fost facuta de doi indivizi", a declarat Andreea Petrut, studenta a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.

Pentru a rezolva aceasta problema, studentii au solicitat organizarea unor noi alegeri pentru reprezentantii studentilor in senat si consiliile facultatilor in acord cu Legea Educatiei Nationale, cu Carta Universitatii si cu Regulamentul de alegeri 2012.

Noile alegeri vor avea loc in data de 24 februarie.

Articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook