Afacere de familie în SĂLAJ: Azil de bătrâni, în locului unui grajd pentru animale

 

Doi soţi dintr-un sat din Sălaj au decis să demoleze grajdul pentru animale şi să construiască un azil pentru oamenii vârstnici.

Cei doi soţi spun că ideea le-a venit într-o noapte, când se gândeau la povara bătrâneţii şi mai ales la cine le va purta de grijă în viitor, scrie realitatea.net

Condiţiile pe care bătrânii le au acolo, în adăpostul din Dăbâceni, sunt foarte bune: au parte de condiţii deosebite şi de mâncarea foarte de bună.

"Le-am vândut toate (n.r. animalele) şi ne-am gândit într-o noapte să facem din şură saloane pentru bătrâni. Sunt bătrâni ai nimănui, aruncaţi de copii", a declarat proprietara azilului Onorica Covaci.


"Nu-mi lipseşte nimic. Sănătatea! Mă înţeleg bine cu ei, se înţeleg bine cu mine. Ce să le fac? Nici ei mie, nici eu lor. –Sunteţi mulţumită? –Da. –E mai bine ca la Bucureşti? –Da", a spus Rada Tomiţă, o bătrână din Bucureşti de 90 de ani.

Zona este una liniştită, situată la marginea satului, foarte aproape de pădure. Programul este de voie, mâncarea gătită tradiţional, iar curăţenia şi confortul nu lipsesc.

Proprietarii se gândesc ca pe viitor să extindă căminul de bătrâni. Mai în glumă, mai în serios, cei doi soţi spun că şi-au rezolvat şi problema bătrâneţii lor: vor fi îngrijiţi în propriul azil de bătrâni.

Comentarii Facebook