Aeroportul Cluj este supraaglomerat. Succesul are un dublu tăiș - FOTO

 

Succesul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca are ca efect și supraaglomerarea. 

 

Depășind în 2017 cifra de 2,6 milioane de pasageri, Aeroportul Cluj s-a trezit cu probleme. Acum, sălile de așteptare la zborurile interne și externe sunt neîncăpătoare, iar pasagerii stau până aproape de zona de verificare a documentelor. 

 

Conducerea Aeroportului Cluj a solicitat în repetate rânduri Consiliului Județean Cluj, proprietarul regiei, să discute despre extinderea facilităților pentru a putea acomoda pe viitor 7 milioane de pasageri. De circa 2 ani, aceste discuții nu se poartă. 

 

Cel mai important pentru Aeroportul Cluj este planul de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri. Noi considerăm că în 2032 vom atinge 7 milioane. Am finalizat în 2017 extinderea parcării pentru aeronave cu trei locuri de parcare, aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Deja construim încă 3 locuri de parcare aeronave. Anul acesta vom începe o cale de rulare cu pista şi avem nevoie de un terminal nou”, spune conducerea Aeroportului.

 

Planul vizează și construirea unui nou terminal plecări - sosiri, dar în acest moment lucrurile sunt blocate pentru că liderii Consiliului Județean se bat pentru a schimba conducerea Aeroportului, în ciuda rezultatelor avute în ultimii ani. 

 

Am finalizat anul 2017 cu 2,69 milioane de pasageri. Am avut o creştere de aproape 50% anul trecut. În ce priveşte traficul, avem creştere importantă şi la numărul de mişcări, 32%, avem o creştere importantă şi la marfă, 39%, 22% creştere pentru charterele turistice. Considerăm că încă avem potenţial pentru că deservim întreaga Transilvanie, deşi competiţia este tot mai mare. Avem o competiţie foarte mare. O să sprijinim în continuare noile destinaţii care vor fi, o să le mediatizăm tot mai mult, astfel încât să ne adresăm tot mai mult şi judeţelor învecinate”, a afirmat David Ciceo într-o conferinţă de presă.

 

În acest moment, până la viitoarele investiții, se amenajează o nouă zonă de plecări la etajul actualului terminal plecări. Termenul de dare în folosință nu este cunoscut. 

Comentarii Facebook