ADMITERE UBB Cluj: Peste 7.500 de candidați înscriși

 

Peste 7.500 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere în primele patru zile de Admitere la UBB Cluj. 

 

Alți aproape 1.500 de candidați și-au depus, în aceeași perioadă, dosarele pentru unul dintre locurile oferite de UBB la nivelul programelor de master.

 

Perioada de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai este cuprinsă între 12 și 31 iulie 2017.

 

Absolvenţii de liceu au la dispoziţie aproape 5.000 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă. Din totalul locurilor bugetate, 60 sunt alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 5 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

 

La rândul lor, absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele peste 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Şi la acest nivel, 25 de locuri bugetate sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 95 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor României.

 

Pe întreaga perioadă a admiterii, Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia candidaţilor un număr de 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.

Comentarii Facebook