Admitere UBB Cluj: Inscriere online la facultatile Universitatii "Babes-Bolyai"! AICI vedeti cum


Tinerii care doresc sa devina studenti ai Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca se pot preinscrie online la facultatile dorite, iar in perioada 12-23 iulie pot face inscrierea propriu-zisa la centrele oficiale ale UBB.


Universitatea clujeana ofera serviciul de preinscriere online care poate fi accesat AICI, dar si unul de asistenta online, pentru tinerii care au intrebari in ceea ce priveste admiterea de la UBB Cluj.

Inscrierile propriu-zise vor incepe in 12 iulie, mai putin la Facultatea de Biologie si Geologie, unde candidatii si-au depus dosarele inca din 5 iulie si o mai pot face pana in 20 iulie.

In total, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca ofera 11.914 locuri la cele 21 de facultati pe care le are. 8.500 de locuri sunt la linia romana, 2.234 la linia maghiara, 347 la linia germana, 561 la linia engleza, si 17 la cea franceza.

Din cele 11.914 locuri, 4.772 sunt la bugetate, iar restul sunt la taxa. Vedeti AICI cifra de scolarizare pe fiecare facultate in parte.

"In Universitatea Babes-Bolyai admiterea pentru nivelul licenta se face, de regula, pe baza rezultatelor din liceu ale candidatilor si de la examenul de bacalaureat. Exceptie fac specializarile la care se impun probe de aptitudini, unde se elaboreaza criterii proprii", anunta oficialii Universitatii, in regulamentul oficial al admiterii.

Sunt facultati care pe langa media de la Bacalaureat organizeaza si un examen. Vedeti AICI lista cu toate facultatile la care trebuie sustinut si un test.

Comentarii Facebook