Admitere UBB Cluj: Au inceput inscrierile la Universitatea "Babes-Bolyai". Afla cat este taxa si unde sa iti depui dosarul!


La Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca inscrierile au inceput astazi, 12 iulie, si se vor incheia in 23 iulie. Taxa pentru examenul de admitere incepe de la 30 de lei si ajunge pana la 220 de lei, in functie de fiecare facultate in parte.

Cele 21 de facultati din cadrul UBB Cluj scot la concurs 16.686, dintre care 4.772 bugetate si 11.914 cu taxa. La majoritatea facultatilor, tinerii nu trebuie sa sustina un examen, fiind suficiente notele din anii de studiu si rezultatul de la Bacalaureat.

Sunt insa cateva cazuri, unde studentii vor trebui sa sustina un examen. Este vorba de Facultatea de Matematica si Informatica unde candidatii vor sustine o proba scrisa optionala, in 24 iulie, si de Facultatea de Teatru si Televiziune, unde in perioada 21 - 22 iulie vor fi sustinute probe eliminatorii, iar mai apoi tinerii vor trebui sa treaca de proba de monolog si atelier.

De asemenea, absolventii de liceu care vor o cariera in Cinematografie, Fotografie, Media sau Regie vor sustine o proba eliminatorie tot in perioada 21 - 22 iulie, iar a doua etapa a concursului va fi programata in zilele de 23 - 24 iulie.

Inscrierile se fac la sediul UBB din Cluj-Napoca, dar pentru candidatii din alte judete sunt deschise Centrele de Inscriere Regionale din Sfintu Gheorghe, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Bistrita si Zalau, unde vor fi afisate si rezultatele finale.

Comentarii Facebook