Admitere Liceu 2022. Topul celor mai bune licee din Cluj prezentat înainte de Evaluarea Națională și BAC


Cel mai bun liceu din Cluj, în 2021, a fost Emil Racoviță, iar pe locul doi a fost Avram Iancu. Clujul are cea mai bună școală din țară, fiind singurul județ cu promovabilitate 100% la examenele de admitere și Bacalaureat.

Acest clasament a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovabilitatea la BAC (20%) si media rezultatelor obținute la olimpiade (10%).

COLEGIUL NATIONAL "EMIL RACOVITA" CLUJ-NAPOCA (locul 1 național)

LICEUL TEORETIC "AVRAM IANCU" CLUJ-NAPOCA (locul 8 național)

LICEUL TEORETIC "NICOLAE BĂLCESCU" CLUJ-NAPOCA (locul 24 național)

LICEUL UNITARIAN "JANOS ZSIGMOND" CLUJ-NAPOCA (locul 32 național)

COLEGIUL NAȚIONAL "GHEORGHE ȘINCAI" CLUJ-NAPOCA (locul 50 național)

LICEUL TEORETIC "LUCIAN BLAGA" CLUJ-NAPOCA (locul 73 național)

COLEGIUL NAȚIONAL "MIHAI VITEAZUL" TURDA (locul 80 național)

LICEUL DE INFORMATICA "TIBERIU POPOVICIU" CLUJ-NAPOCA (locul 95 național)

LICEUL TEORETIC "ONISIFOR GHIBU" CLUJ-NAPOCA (locul 96 național)

COLEGIUL NAȚIONAL "GEORGE COȘBUC" CLUJ-NAPOCA (locul 106 național)

Pentru prima data în ultimii ani, în 2021 un liceu din Cluj a fost desemnat cel mai bun din țară, după examenele de admitere și Bacalaureat. În top 10 cele mai bune licee din țară se mai găsește încă un liceu din Cluj-Napoca. Cele două licee din Cluj sunt singurele din top 10 național care au promovabilitate 100% la Bac.

Colegiul Emil Racoviță din Cluj-Napoca este pe primul loc în România, în topul celor mai bune licee din țară, după rezultatele la admitere și Bac.

În top 10 cele mai bune licee din România, pe locul opt este Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Top cele mai bune licee din România în 2021

La Colegiul National Emil Racoviță, media aritmetica a mediilor de admitere la liceu a fost, în anul 2021, 9.74, la BAC - 9.27, iar promovabilitatea a fost de 100%.

La Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca, media aritmetică a mediilor  de la admitere la liceu a fost 9.56, la BAC 9.11, iar promovabilitatea tot de 100%.

Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca (locul 8) este la egalitate cu Colegiul National ”Andrei Șaguna”, din Brașov (locul 7) și cu Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați (locul 9), toate având punctajul 8.85. Citește AICI mai departe.

Comentarii Facebook