Liceu din Cluj, primul loc în țară, după rezultatele la Admitere și Bac. În top 10, mai este încă un liceu clujean. VEZI TOPUL NAȚIONAL

Pentru prima data in ultimii ani, un liceu din Cluj este cel mai bun din țară, după examenele de admitere și Bacalaureat. In top 10 cele mai bune licee din țară se mai găsește încă un liceu din Cluj-Napoca. Cele două licee din Cluj sunt singurele din top 10 national care au promovabilitate 100% la Bac.

Colegiul Emil Racoviță din Cluj-Napoca este pe primul loc în România, în topul celor mai bune licee din tara, după rezultatele la admitere și Bac. In top 10 cele mai bune licee din Romania, pe locul opt este Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Top cele mai bune licee din România

La Colegiul National Emil Racoviță, media aritmetica a mediilor de admitere la liceu a fost in anul 2021-9.74, la BAC-9.27, iar promovabilitatea a fost de 100%.

La Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca, media aritmetica a mediilor  de la admitere la liceu a fost 9.56, la BAC 9.11, iar promovabilitatea tot de 100%.

Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca (locul 8) este la egalitate cu Colegiul National ”Andrei Șaguna”, din Brașov (locul 7) și cu Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați (locul 9), toate având punctajul 8.85. 

Top licee din România 2021

În top zece cele mai bune licee din țară, mai sunt, pe langa cele doua licee din Cluj, trei colegii din București, două din Iași si cate unul din Brasov, Galati, Constanta. Capitala Moldovei a pierdut primul loc, pe care îl ocupa anul trecut, acum Colegiul Național Iași fiind pe locul patru, conform admitereliceu.ro.

Untitled.jpg

Top licee din România. Colegiul Național Emil Racoviță și Liceul „Avram Iancu” Cluj-Napoca în TOP 10

În 2020, pe primul loc era Colegiul National Iasi, urmat de Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti si Colegiul National Emil Racovita. In 2021, top trei s-a modificat, dupa ce Colegiul National Emil Racovita din Cluj-Napoca a trecut pe primul loc, urmat de Colegiul National Gheoghe Lazar si Colegiul National Sfantul Sava.

Recent, după admiterea la liceu, la nivel național au apărut știri care titrau că Clujul  si Iasiul nu mai sunt în topul liceelor la nivel național.  După BAC și promovabilitatea de 100% de la Cluj, lucrurile s-au schimbat. Acele topuri au fost făcute numai pe baza mediei de admitere la liceu, lucru discutabil, pentru că nu este totuna sa fie o sectie cu 26 de elevi sau una 52 de elevi sau chiar cu 78 uneori, unde media de admitere evident ca va cobori mai mult. 

Totodată, de mentionat ar mai fi faptul ca  din topul primelor 10 licee la nivel național, doar cele două licee clujene, respectiv  Colegiul Național „Emil Racoviță” și Liceul Teoretic „Avram Iancu”, au promovabilitate 100% la Bacalaureat.

Liceul „Nicolae Bălcescu” ocupă locul 24 pe țară

Al treilea cel mai cautat liceu din Cluj, Nicolae Bălcescu, este pe locul 24, la nivel național.


Comentarii Facebook