Adjunctul Serviciului Arme din IPJ Cluj, audiat de DNA Cluj. UPDATE: Mihai Curt a fost REȚINUT pe 24 de ore-UPDATE

 

Mihai Curt, adjunctul șefului Serviciului de Arme, Explozibili şi Substanțe Periculoase (SAESP) Cluj, este audiat de DNA Cluj.

 

Curt este acuzat de trafic de influență, dar încă nu se cunosc amănunte suplimentare despre acuzațiile care i se aduc.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Mihai Curt a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare pe 29 de zile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

În cursul anului 2011, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ştefan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Cluj, a lăsat să creadă o persoană - denunţător în cauză - că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către denunţător, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia. În acest scop, ofiţerul de poliţie Curt-Iosip Mihai-Ştefan i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunţător în perioada 2011-2012.

 

Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.


Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ştefan i-a restituit denunţătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.

 

Inculpatului Curt - Iosip Mihai-Ștefan i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 ianuarie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, potrivit comunicatului remis de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Comentarii Facebook