Polițiștii de la DIAS Cluj, loviți de AMNEZIE în legătură cu petrecerea cu fete, arme și alcool din poligon

 

Polițiștii de la DIAS Cluj au fost audiați de ofițerii de la ”Control Intern”, în legătură cu petrecerea pe care au dat-o, în timpul programului, alături de două fete într-un poligon. Cei din trupele speciale le-au dat fetelor să se joace cu armele din dotare.

 

Conform unor surse, au fost audiați toti cei 6 polițiști care apar în imaginile difuzate de Știri de Cluj în exclusivitate, în luna septembrie 2012. ”S-au făcut deja mai multe audieri și s-a deschis proces pentru poze. Cei de la Biroul Control Intern vor să îi facă scapați pe cei de la DIAS, care au participat la petrecerea aia. 

 

Eu am fost prezent la petrecere și am dat declarații în care am spus când s-a întâmplat totul. Cei care m-au audiat, joi dimineața, au început să îmi spună că nu reiese din poze când s-a întâmplat. Le-am spus să ia registrele de serviciu și să verifice numele pentru a vedea că nu mint”, ne-a declarat unul dintre cei prezenți la petrecerea din poligon.

 

Acesta a mai precizat că foștii lui colegi de la trupele DIAS se dau ”loviți de amnezie” și nu își mai aduc aminte de nimic. ”Imaginile sunt clare, orice ar vrea ei să zică. Fetele au dosar penal pentru portul ilegal al armelor și al uniformei. Băieții de la DIAS sunt cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Au dat armele unor persoane care nu au dreptul să le dețină. Să îi pună pe toți la detectorul de munciuni și să vedem atunci ce iese”, ne-a mai spus sursa citată.

 

În paralel cu ancheta internă a IPJ Cluj, mai este și o anchetă efectuată de procurori, care încă nu au anunțat nimic.

 

În imaginile difuzate de Știri de Cluj în luna septembrie 2012, apar șase lucrători DIAS și două fete, angajate promoter la o cunoscută firmă de băuturi energizante. Luptătorii de elită ai IPJ Cluj aveau pregătit grătarul în mașina de intervenție, iar, în imaginile filmate de cele două fete pe rând, se văd polițiștii care montează grătarul, pregătesc carnea și berea. 

 

În câteva imagini fetele apar purtând echipamentul luptătorilor DIAS și chiar folosindu-le pistoalele din dotare, marca Glock. Cele două promoterițe s-au amenințat, în joacă, una pe alta, dar și pe polițiști, care le ascultau ordinele ca niște mielușei. Unul dintre ei chiar o învăța pe una dintre fete cum să mânuiască arma. ”Nu pune pistolul la tâmplă, ci bagă-i-l în gură”, a spus ofițerul.

 

Luptătorii care au participat la orgia din poligonul de la Sfântu Ion sunt: Cornel Trif, Romeo Cherecheș, Radu Petrică, Vasile Morovan, Paul Crișan și Cristian Rotar, șeful de schimb și cel mai activ dintre petrecăreți.

 

Imaginile au fost filmate în luna mai 2006, dar până acum au fost ținute în arhiva uneia dintre fetele care a participat la dezmățul din poligon. Conducerea IPJ Cluj a văzut numai doua fotografii, la începutul anului 2010, dar au găsit de cuvință să îi ”atenționeze” numai pe polițiști, fără să le aplice vreo sancțiuni, pe motiv că faptele ”s-au prescris”, a declarat comandantul IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar.

 

Aceste imagini au fost prezentate în exclusivitate în emisiunea Știri de Cluj LIVE, moderată de Delia Cărbune, unde invitat a fost și fostul comandant al IPJ Cluj, colonelul în rezervă Grigore Blaga. El a declarat că imaginile sunt de o gravitate extraordinară și că întreaga conducere a IPJ Cluj trebuie ”decapitată”.

 

VEZI AICI imagini de la cheful DIAS Cluj.

Comentarii Facebook