Adjunctul şefului IPJ Cluj, Alexandru Mureșan, ”țeapă” de 400.000 de euro

 

Inspectorul şef adjunct al IPJ Cluj, comisarul şef Alexandru Mureşa, şi soţia sa, Melinda Mureșan, sunt acuzaţi de mai mulți oameni de afaceri că le-au produs un prejudiciu de 367.000 de euro.

 

Soții Mureșan au probleme cu investițiile imobiliare pe care le-au pornit pe bani luați împrumut.

 

Trei foşti asociaţi ai familiei Mureşan: Redai Helian, Rareş Prodan şi Ciprian Lupaş au deschis proces la Tribunalul Cluj și cer restituirea sumei de 420.000 de euro. 

 

Disputa a pornit de la construcţia unui bloc cu opt etaje pe strada Dorobanţilor 78, din Cluj Napoca. Cei patru au făcut o înțelegere în 2007 pentru cumpărarea unui teren necesar construcției unui bloc. ”Profitul rezultat urma să îl împărţim între noi, conform cotelor de participaţie. Înţelegerea a fost aceea ca să participăm cu sume diferite de bani, iar terenul să îl achiziţionăm pe numele lui Melinda Mureşan. Rareş Prodan urma să se ocupe de supravegherea şantierului”, au scris cei trei oameni de afaceri în plângerea înregistrată la Tribunalul Cluj.

 

Conform contractului, terenul costa 700.000 de euro, din care a fost plătită, până la data de 18 iulie 2008, suma de 485.000 de euro. ”Această sumă a fost suportată de noi, Melinda Mureşan contribuind doar cu suma de 62.400 de euro”, se mai arată în documentul citat.

 

Oamenii de afaceri cred că au fost înșelați. În 2010, Melinda Mureşan a obţinut la Tribunalul Cluj o sentință care anula contractul de vanzare-cumpărare și urma să fie recuperată suma de 485.000 de euro de la vânzătorul terenului, pentru că terenul nu putea fi folosit pentru ridicarea unui bloc.

 

Melinda Mureşan a renunțat, însă, misterios la planul de a mai recupera banii. A dat o declarație la notar prin care anunța că nu mai solicită suma de 485.000 de euro. ”Nici până la această dată nu cunoaştem dacă terenul nu a intrat patrimonial lui Melinda Mureşan”, mai susţin foştii asociaţi ai soţiei poliţistului.

 

Aceștia vor să își recupereze banii investiți pentru cumpărarea terenului, circa 420.000 de euro.

 

Afacerile de milioane de euro ale adjunctului șefului IPJ Cluj, Alexandru Mureșan. Vezi AICI care sunt acestea

Comentarii Facebook