Miercuri 24 Aprilie

Adi Hadean a pregatit peste 100 de retete de mancare pentru gradinitele din Cluj! Galerie VIDEO si FOTO

 

Blogerul culinar Adi Hadean a pregatit peste 100 de retete care vor putea fi pregatite si servite in gradinitele clujene.

"Vom face antrenamenete cu bucatarii si probabil va trebui sa facem si un antrenament cu managerii gradinitelor pentru a invata cum sa cumpere produse cat mai ieftine si mai bune. Un meniu costa 7 lei si va spun ca acest lucru este posibil. Cu 7 lei poti sa faci 45 de portii de strudel cu mere, cu 7 lei poti sa faci 10 litri de ciorba. Poti sa faci lucrurile foarte bine, daca ai un pic de grija. Am folosit 100 de retete si am facut 800 de portii de mancare care vor fi disponibile din toamna in gradinite", a spus Adi Hadean.

"Este o actiune unica in Romania. De fiecare data cand am avut prilejul eu am promovat aceasta actiune la Bucuresti si aici. Strategiile nutritionale in lume sunt de o foarte mare actualitate. Este o mare lauda pentru Cluj, asa ceva nu s-a mai facut nu numai in Romania, ci si in tarile din jur. Va trebui sa o publicam pe plan stiintific", a declarat si profesorul Nicolae Hancu, seful Clinicii de Diabet din Cluj.

Toate retetele pregatite de Adi Hadean vor fi postate pe site -ul www.viatalagradi.ro. "Acest site este in constructie. Acest site este accesibil atat personalului de la gradinita, cat si parintilor de acasa. Trebuie sa avem grija si cand ajung acasa si am demonstrat ca exista oportunitati si alternative pentru parinti. Vor fi cateva intalniri pe care le vom organiza cu domnul profesor Hancu si Adi Hadean cu managerii de gradinite si ulterior Adi va face cateva demonstratii unde se vor strange mai multi bucatari care vor invata", a declarat primarul Sorin Apostu.

Alocatia de hrana pentru un copil din gradinite costa pe zi circa 7 lei, iar retetele pregatite de Adi Hadean se incadreaza in aceasta suma.

 

Vezi si

Cum arata meniul sanatos al unui copil clujean la gradinita

Comentarii Facebook