Actorul Bogdan Bob Rădulescu despre hărnicia ungurilor și a românilor: ”Tati, nu suntem acolo. Îmi pare rău să o zic, dar nu suntem acolo!”


Cunoscutul actor clujean Bogdan Bob Rădulescu a explicat că Ardealul este consacrat prin ordine și disciplină, dar recunoaște că ungurii au ceva în plus. 

Eu nu înțeleg asta, să crești în Cluj și să ai tot timpul un dinte împotriva ungurilor. Noi, la Cluj aveam treaba asta de gospodării, de competiție, trebuia să fie ordine și disciplină, curat și să fim gospodari. Am simțit tot timpul, la noi în Cluj, că ungurii au avut ceva în plus. Și fii atent de ce! Ungurii, care după 900 de ani de imperiu austro-ungar, după ultima sută de ani, de la 1 decembrie 1918, după aia problema Ardealului de Nord pe vremea generalului Horthy... Noi am avut unele momente critice pe vremea regimului hortist, când s-au înfipt baionete in femei gravide. A fost o pagină a istoriei foarte tristă! Și acum a trecut al Doilea Război Mondial și au venit comuniștii, și noua Românie de după 1989. Fiecare are răni de dus, și noi și ungurii. La unguri am remarcat, dacă tot li s-a făcut, din punctul lor de vedere, această nedreptate, și, acum, ungurii sunt minoritari în Transilvania, soția mea este jumătate unguroaică, socrul era ungur 100%, un om foarte bun, cumva lor le-a rămas în sânge asta. La ei lucrurile sunt orânduite. Sunt oameni foarte gospodari. La noi, în cartierul unde am locuit erau hostezeni. În 2023, față în față cu casa părintească e Miși, care face varză, în 2023, e înconjurat de blocuri noi de 12 etaje. Mama lui, în vârstă de aproape 90 de ani, taie varză în fiecare an și pune varză murată. Îl găsești în piața mare, că vinde varză. Eu nu am cum să pun varză cum pune Miși. E o viață în care Miși pune varză murată. Ungurii au fost și vor fi tot timpul oameni harnici. 

Te duci un pic încolo, spre Ungaria, și treci prin satele ungurești, tati, îmi pare rău, sunt român, sunt ardelean, dar mă uit la satele ungurești și mă uit și la satele românești. Tati, nu suntem acolo. Îmi pare rău să o zic, dar nu suntem acolo! Asta își pune amprenta asupra vieții. Să se uite oricine la clădirile lor, la bisericile lor, sunt altfel!”, a precizat cunoscutul actor, în special pe social media, la un podcast cu Radu Țibulică.

Bob Rădulescu a spus degetul pe rană și a spus că numai educația e salvarea.

Cred enorm de mult în educație, ca fiind singura care poate salva o națiune, exact tot lipsa educației o și îngroapă. Nu-ți trebe dușmani externi. Lipsa educației! Educația se face acasă și de acasă începi. Fundația sunt părinții, care dacă sunt educați și vindecați ai șanse să izbutești în viață. Dacă destinul te alege să te arunce într-o familie frământată de lipsuri, neajunsuri, lipsă de educației, moarte emoțională. Ăia care comentează pe net este posibil să fie morți emoțional. Nu au empatie, niciun pic de emoție, niciun pic de responsabilitate, implicare”, a spus actorul clujean.

Comentarii Facebook