Actorul Bob Rădulescu e fericit că ”pute” în Cluj-Napoca a gunoi: ”Prețul cabanei a crescut cu 10%. Sunt ca Tișe... amândoi facem bani”


Simpaticul actor clujean Bogdan Bob Rădulescu face haz de necaz, după ce de câteva zile Clujul miroase a gunoi și canal, de la groapa de gunoi a orașului. 

Acesta a spus ”în tot răul e și-un bine!”, și a explicat la ce se referea, în stilul lui glumeț.

De 2 zile de când #clujulpute de ne omoară, valoarea cabanei pe care am pus-o de vânzare la Mărișel tocmai a crescut cu 10%, creșterea fiind datorată aerului curat și sănătos de acolo, comparativ cu boala asta de miros din Cluj pe care măcar ploaia salvatoare îl mai spală acum.

Constat, din păcate, că sunt ca Tișe, amândoi facem bani de pe urma mirosului…”, a scris acesta, ironic la adresa celor responsabili de situația creată și prost gestionată.

Bob Rădulescu vinde la Mărișel, la 700 de metri de pârtie o cabana cu 90.000 de euro, pentru că nu mai are timp să meargă să petreacă timp acolo. Vedeți detalii despre cabană aici.

Clujul miroase a gunoi și canal de circa 7 zile

Clujenii sunt isterizați de mirosul infernal din Cluj-Napoca, provenit de la rampa de gunoi construită cu 80 de milioane de euro, lângă Pata Rât, de Consiliul Județean Cluj. Rampa a fost predată către firma Supercom, care a câștigat contractul ”gras” de colectare a deșeurilor din tot județul, dar care trebuie să gestioneze și rampa, denumită pompos Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Se pare că problema, (autoritățile nu au explicat clar), a provenit de la faptul că Supercom, nu se știe încă nici acest lucru clar pentru că nu s-a spus, a adunat o cantitate impresionantă de gunoi, pe care nu l-a mai tratat și care s-a ”împuțit”, ceea ce a făcut ca aerul Clujul să fie irespirabil. În plus, nivelarea gunoiului pe rampă cu ajutorul buldozerelor a făcut ca lucrurile să fie și mai rele.

Cert este că activiștii civici cred că instalațiile de sortare și tratare a deșeurilor s-au stricat, iar Supercom nu a anunțat Garda de Mediu, așa cum prevedere legea.

Pentru tot haosul creat, firma nu a fost amendată, cu toate că, la controlul făcut, a avut tupeul să spună că mirosul infernal nu provine de la groapa de gunoi administrată de ei. În cele din urmă, Garda de Mediu Cluj și ADI Eco Metropolitan (o asociație creată la nivelul județului pentru a gestiona deșeurile și din care fac parte toți primarii și Consiliului Județean, deci este 100% politică) au stabilit că mirosul provine de la rampa Supercom.

Afacerea gunaoielor din Cluj este 100% una politică

Noul CMID a fost predat, în 2023, companiei Supercom, care se ocupă de colectarea gunoiului din tot județul, și care trebuie să gestioneze sortarea și tratarea deșeurilor în noua groapă, astfel încât să nu se ajungă la această catastrofă ecologică. Practic, Alin Tișe spune că a predat problema deșeurilor primarilor din tot județul, dar ei nu au niciun control asupra modului în care firma manipulează gunoiul colectat de la oameni și depozitat în CMID. În interiorul gropii de gunoi șeful este Supercom.

Cu toate acestea, de supravegherea firmei Supercom ar trebui să se ocupe ADI Eco Metropolitan, o asociație de dezvoltare creată cu un scop precis și condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, tot un liberal subordonat lui Alin Tișe. ”Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco-Metropolitan Cluj s-a constituit în scopul înfiinţării, organizării, reglementării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităţilor pe raza de competenţă a unităţilor administrativ - teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional înființării, modernizării și/sau dezvoltării a sistemelor de utilități publice aferente Serviciului pe baza strategiei de dezvoltare a acestuia.

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj este dl. Mînzat Marius-Dorel, Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj. Organul executiv de conducere al Asociației este Consiliul Director format din Președintele Asociației, precum și încă patru membri numiți de Adunarea Generală a Asociației, respectiv primarul municipiului Cluj Napoca, dl. Emil Boc, primarul comunei Sandulesti, dl. Fargaciu Calin, primarul comunei Apahida,dl. Fati Grigore și primarul comunei Moldovenești, dl. Mărginean Ioan. De asemenea, Directorul Asociației este dl. Marius Balu, acesta fiind numit de Consiliul Director al Asociației”, se arată pe site-ul oficial al ADI Eco Metropoloitan.

Ce spune Alin Tișe despre mirosul de ”rahat” din tot Clujul: ”Nu mai avem responsabilități legate de gunoaie!”

Așadar, să vii acum să spui că nu ai niciun control este absurd, mai ales că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco-Metropolitan Cluj a organizat licitația prin care Supercom s-a angajat că va gestiona deșeurile Clujului într-un mod european. Asociația este tot cea care poate trage firma la răspundere, iar mai sus am explicat cine sunt cei care dețin frâiele. 

Din conducerea asociației face parte și primarul Emil Boc, care s-a ales cu oalele sparte și care spune că nu știe de unde vine mirosul. 

Miros de fecale în „Clujul de 5 stele”! Putoarea de la groapa de gunoi a ajuns până în oraș, oamenii suportă, autoritățile tac

Comentarii Facebook