Miercuri 24 Aprilie

Activitati "treasure hunt" pentru elevii clujeni in Piata Unirii

 

Concursul de tip "treasure hunt" a avut loc azi, 28 aprilie, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

La eveniment au participat aproximativ 40 de elevi ai claselor IX-XII, de la liceele "George Baritiu", "Victor Babes", Liceul de Informatica, Liceul Teoretic Mihai Eminescu si Teoretic Petofi Sandor.

Elevii au fost impartiti pe echipe de cate sase, si au trebuit sa urmeze cateva trasee stabilite de catre organizatori: punctul de plecare a fost din Piata Unirii, apoi Parcul Mare, Cetatuie, Piata Mihai Viteazul, Teatru National, strada Mihail Kogalniceanu, Piata Muzeului si apoi in Piata Unirii, punctul de unde au si plecat.

"Pe parcursul traseului, elevii vor avea diverse activitati precum: sa raspunda la anumite intrebari pe teme ecologice, sa rezolve anumite probleme de rebus, sau sa construiasca machete din materiale reciclabile", a spus Oana Barbu, organizatorul evenimentului. 


"Let's Do It, Romania!" face parte din marea echipa Let's Do It, World! care va implica peste 85 de state la nivel global in perioada 24 martie – 25 septembrie 2012 in cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. In 2012 Romania organizeaza curatenia nationala in aceeasi zi cu Republica Moldova, Bulgaria si Turcia – 12 mai 2012.

Proiectul are ca obiectiv final responsabilizarea sociala a comunitatii si constientizarea importantei unui mediu curat. Actiunea de curatenie la nivel national este precedata de diverse activitati si evenimente care pregatesc comunitatea in vederea atingerii scopului proiectului.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook