Activistul de mediu Adrian Dohotaru: Amenajarea bazei La Terenuri e în întârziere mare - FOTO


Activistul de mediu din Cluj, Adrian Dohotaru, susține că amenajarea bazei La Terenuri din Mănăștur e în întârziere mare.

În loc să dăm posibilitatea copiilor să fie sănătoși, să facă mișcare, să se bucure de spații publice verzi, să fie între ei, nu între ecrane, îi ținem în cuști, în cartiere-dormitor, în ecrane-dormitor cu imaginație prefabricată, la televizoare-dormitor.

Am verificat dimineața asta șantierul La Terenuri și lucrările clar sunt în întârziere mare față de termenul asumat de 22 iunie 2021, de pe panouri. Confirmă oficial și Primăria:

”În conformitate cu programul de execuție predat și acceptat, lucrările nu respectă graficul GANTT prezentat. Detaliile cu privire la recuperarea eventualelor întârzieri precum si faptul daca lucrarile vor fi gata la timp vi le vom putea comunica numai după ce programul de execuție va fi depus de către Antreprenor și acceptat de către supervizor”.

Primarul Emil Boc anunță penalizări în caz de întârzieri, dar dânsul a avansat deja alt termen pentru finalizarea lucrărilor și anume final de august 2021, ceea ce intră în contradicție cu termenul anunțat oficial pe panourile de șantier.

Unii veți spune că la ce întârzieri sunt în România, 2 luni nu e mult. Dar sunt două luni de vacanță de vară extrem de importante pentru copii. 

Aici nu e vorba doar de copiii mei, suntem vreo 100.000 de mănăștureni cu potențial de a folosi o bază sportivă care nu a mai fost renovată din perioada comunistă. Va fi aici, preconizez, înghesuială și mai mare decât în Parcul Central și Baza Sportivă Gheorgheni pentru că e și cartierul mult mai mare.

Problema e însă când discuți și cu un diriginte de șantier și îți avansează alt termen, adică decembrie 2021, așa că pierdem și vara și toamna și o parte din iarnă. Și știm bine, nu e tragedie dacă nu deschidem iarna la -5 grade, clujenii obișnuiți cu întârzierile vor tolera ca spațiul public să fie deschis primăvara viitoare.

Cum ne-am activat mii de mănăștureni printr-o petiție co-inițiată de Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS, din care fac parte, sunt întrebat pe stradă, ori chiar azi în pădure, când e deschisă baza. Răspunsul onest e că nu știu, că la ritmul actual nu au cum să deschidă anul ăsta, chiar dacă în urma sesizării mele și a interesului din spațiul public șantierul a început să se miște. Punctul meu de vedere e că trebuie penalizată firma și reziliat contractul dacă stabilim în februarie că baza nu se deschide, la ritmul actual de lucrări, la final de iunie 2021”, a comentat Adrian Dohotaru.

Comentarii Facebook