Acțiune umanitară a tinerelor din TSD. Fiecare va lua la masă câte un copil dintr-o familie nevoiașă



Tinerele social-democrate vor organia un eveniment social, săptămâna următoare, dedicat copiilor.

Astfel, duminică, 8 mai 2016, fiecare membră din LTSD va invita la masă un copil/tânăr provenit dintr-o familie nevoiașă sau care întâmpină diferite probleme sociale.

Acesta va fi cel de-al 4-lea eveniment marca LTSD, desfășurat simultan la nivel național si va fi dedicat persoanelor nevoiașe, marginalizate etc. Organizăm evenimentul după Sărbătoarea Pascală din dorința de a ieși din tiparul celor care își îndreaptă atenția asupra acestor persoane exclusiv în perioada sărbătorilor.

Ideea centrală a evenimentului este de a face fericiți copii nevoiași (estimăm 1.500 de copii în aproape toate județele), invitându-i în oraș (la masă, în parc de distracții etc.) și oferindu-le astfel ocazia de a ieși din mediul lor de zi cu zi.

Primul pas pentru rezolvarea problemelor este cunoașterea lor. Cel mai bun lucru pe care îl poate face orice tânăr din TSD în cazul persoanelor aflate în dificultate, este să se implice în acest tip de acțiuni” a declarat Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat.

Acest proiect dedicat copiilor are drept scop conştientizarea adevăratelor probleme şi nevoi cu care se confruntă foarte multe familii din România. Din păcate, rutina zilnică, comoditatea si programul încărcat ne împiedică să fim alături de oamenii nevoiaşi. Așadar, este datoria noastră civică să încercăm să facem viaţa mai frumoasă, chiar şi pentru o zi, unor copii sau adolescenţi, cu posibilităţi materiale reduse sau care au nevoi speciale” a declarat Georgiana Mocanu.

Comentarii Facebook