Accident grav in Gilau! Patru persoane ranite si o casa avariata de un TIR


Un grav accident de circulatie s-a produs duminica seara, pe raza comunei Gilau. O soferita a intrat intr-un TIR, care a ajuns in cele din urma intr-o casa de pe marginea drumului national.

Aproape de miezul noptii, o soferita care venea de la Cluj-Napoca a pierdut controlul asupra volanului si a intrat intr-un TIR care circula regulamentar. "Mi-a explodat roata si am iesit de la drum in casa unor oameni. Noroc ca nimeni nu a fost ranit. Probabil ca soferita a cautat ceva in bord si a pierdut directia. Masina ei nu avea viteza", a spus soferul TIR -ului.

In autoturism erau patru persoane, o femeie si cei trei copii ai acesteia, cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani. Cele patru victime au fost transportate la UPU Cluj.

 

Politistii sustin ca doua fetite, de 11 si 13 ani, au suferit fracturi ale membrelor, mama un traumatism cranio-cerebral, iar un baiat de 13 ani a fost ranit usor. Masina in care circulau acestia s-a invartit, in urma impactului, de mai multe ori pe carosabil fara a parasi drumul.

 

"In jurul orei 23.15, pe DN 1 E60, pe raza localitatii Gilau, S. Roxana, de 34 de ani, domicilita in Germania, in timp ce conducea un autoturism din directia Cluj-Napoca spre Oradea, nu a pastrat distanta laterala regulamentara fata de un autotren condus din directia opusa de F. Cristinel, 37 de ani, din localitatea Crucisor, si a intrat in impact cu autotrenul.

In urma impactului, remorca TIR -ului a fost proiectata intr-un imobil de pe partea stanga a sensului de mers. Accidentul s-a soldat cu ranirea grava a doi minori cu varste de 11 si 13 ani si ranirea usoara a soferitei si a unui minor de 13 ani", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Alma Brehariu.

 

Proprietarii casei in care a intrat remorca TIR -ului au scapat teferi, dar s-au mutat intr-o alta camera, situata intr-un alt corp de cladire, de teama prabusirii plafonului.

 

Traficul a fost blocat circa 30 de minute.

 

Comentarii Facebook