De ce nu se poate lucra pe tronsonul Gilau - Nadaselu din Autostrada Transilvania si cum a mintit Emil Boc!


Lucrarile la Autostrada Trasilvania nu pot continua in acest an pe tronsonul Gilau - Nadasel, de circa 10 kilometri, asa cum a anuntat premierul Emil Boc, vineri, 2 septembrie, la Cluj-Napoca.

Primarul comunei Garbau, Gheorghe Broaina, care raspunde si de satul Nadaselu, a declarat ca nu s-a expropriat nici macar un metru de pamant pentru autostrada.

"Din cunostintele mele nu s-au facut exproprierile. S-au depus numai actele, dar nu am primit nici o instiintare oficiala ca s-ar incepe lucrarile. In total, am inceput demersurile pentru a elibera circa 1.000 de titluri de proprietate pentru exproprieri, dar acest lucru l-am facut in perioada 2009 - 2010 si inca asteptam de la Prefectura Cluj actele. Cat despre banii propriu-zisi, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationala din Romania (CNANDR) nu ne-a spus nimic", a declarat pentru Stiri de Cluj primarul Gheorghe Broaina.

Edilul din Garbau sustine ca oamenii l-au intrebat de nenumarate ori in ultimii doi ani daca stie cand vor incepe lucrarile la autostrada, in localitatea Nadaselu, pentru a vedea daca urmeaza sa incaseze bani.
 
"Daca interesul este sa se inceapa lucrarile, se vor demara si se va trece mult mai repede peste etapa despagubirilor. Oficial, insa, la Primarie nu am primit nimic de la Guvern sau de la CNADNR. Acum aflu de la dumneavoastra ce a spus premierul. Lumea e interesata pentru ca este vorba de bani. Oamenii m-au intrebat in ultimii 2 ani, dar nu am putut sa le spun nimic pentru ca nu m-a informat nimeni", a mai spus primarul.

Unul dintre cei care detine pamant in Nadaselu este clujeanul Bodo Zoltan. "Eu am acolo doua parcele care sunt tangente cu subiectul. Una de 6.100 de metri si alta de 2.100, dar ambele pica pe tronsonul de autostrada. Acum 3-4 ani, s-a facut o masuratoare a zonei. Au venit cei de la CNADNR si i-au invitat pe toti cei care detin teren sa depuna documente. Au facut un fel de recensamant pentru a sti care sunt proprietarii. Urmatorul pas ar fi fost sa ne cheme la negocieri, dar de 3-4 ani nu s-a intamplat nimic", a spus clujeanul.



Premierul Emil Boc sustine, insa, ca pe tronsonul Gilau - Nadaselu, de circa 10 kilometri, se poate lucra pentru ca exproprierile s-au facut. "Dupa data la care va intra in Guvern forma noua a contractului cu Bechtel se va scoate la licitatie tronsonul de la Gilau la Nadasel, pentru a fi continuata lucrarea pentru ca acolo deja exproprierile sunt facute, proiectarea este realizata si vor putea fi continuate lucrarile. Se vor continua lucrarile la Suplacu de Baracu - Bors, pe o distanta de vreo 64 de kilometri, care vor fi finalizati", a declarat Emil Boc.

 

Vezi si...

Lucrarile la Autostrada Transilvania in judetul Cluj reincep! Vezi ce a spus Emil Boc VIDEO

Comentarii Facebook