Abuzul omului de rând continuă! Clujenii din Mănăștur s-au trezit cu facturi de mii de lei de la Electrica - FOTO


UPDATE

În urma sesizării, Electrica a stornat facturile și a recalculat sumele. ”Clientul menționat de dumneavoastră în cadrul solicitării de presă a contactat Electrica Furnizare și, în urma analizei datelor la zi furnizate de către acesta, a fost emisă o nouă factură pentru locul de consum în cauză în concordanță cu indexul comunicat. Facem precizarea că am informat în mod direct clientul cu privire la soluționarea speței”, au precizat cei de la Electrica.

-------------------

Clujenii care locuiesc în Mănăștur s-au trezit cu facturi de mii de lei emise de Electrica, cu toate că nu au consumat aproape nimic. 

Sunt administratorul mai multor blocuri din Manastur, iar Electrica a emis facturile estimate cu câte 2000 - 4000 KW mai mari. Am cerut atât pe mail, cât și la ghișeu recalcularea lor, atașând poze cu contorul. Este vorba despre facturile emise în februarie și pentru care vom achita deja penalizari. 

Răspunsul lor a fost să dăm lunar citirile. Site-ul lor nu a funcționat 2 luni și acum e imposibil să introduci indexul pentru că e mai mic decât cel real. Vorbesc aici nu de o singură factură, ci de mai multe și sume de mii de lei. Nu mai zic nimic despre faptul că ar trebui să le citească la 3 luni și asta se întâmplă în cel mai fericit caz la 1 an odată”, ne-a explicat administratorul blocului.

Acesta a spus că Electrica face un abuz și refuză să își corecteze greșelile. ”Problema este că trebuie să plătim mii de lei după bunul lor plac. Spre, exemplu la un bloc cu 39 de apartamente factura este de 4000 de lei, iar fiecare locatar trebuie să achite banii”, a mai spus persoana care conduce administrația.

Strrigător la cer este că vorbim despre consumul de pe casa scării, ceea ce face ca facturile să fie mai puțin credibile. Electrica a avut site-ul oficial în mentenanță din dîn decembrie 2023 și ianuarie 2024, iar acum nu se mai pot trimite fotografii cu contorul pentru a justifica citirile exagerate. Anterior, pe site-ul My Electrica se putea face acest lucru lejer și, culmea, se obținea rapid recalcularea facturii. 

WhatsApp Image 2024-04-16 at 10.40.02.jpeg

În luna noiembrie 2023 indexul era 195698, iar astăzi indică un consum de 195548 kW.

Știri de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea Electrica...

Comentarii Facebook