O masă de aer încărcat cu particule de praf saharian ajunge din nou deasupra României! Fenomenul poate afecta calitatea aerului


Depunerile de praf saharian vor putea fi observate marţi în zonele și în intervalele în care va ploua, spun meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, de marți de la ora 12 până joi, la ora 00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marți, iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

Praful saharian poate afecta calitatea aerului

Praful saharian este un fenomen meteorologic în care particule fine de nisip și praf sunt ridicate de vânturi puternice din deșertul Sahara și transportate pe distanțe mari către alte regiuni și continente. Acest praf poate călători pe distanțe considerabile, ajungând uneori până în Europa sau chiar America de Nord.

Praful saharian poate afecta calitatea aerului în zonele în care ajunge, determinând creșterea concentrației de particule în suspensie în atmosferă. Acest lucru poate provoca probleme de sănătate, în special pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, precum astmul sau alergiile.

În plus, praful saharian poate avea și efecte asupra vremii și a condițiilor meteorologice locale, influențând fenomene precum ploi, temperaturi sau calitatea aerului. De asemenea, poate afecta vizibilitatea și poate acoperi suprafețe, inclusiv vehicule și clădiri.

Sursa foto: Sergiu Razvan

Comentarii Facebook