Abia au venit cupoanele pentru programul Rabla, ca s-au si epuizat. Alte 400 de cupoane sunt asteptate de sefii de la REMAT Cluj


Cele doua unitati REMAT din Cluj au reinceput de astazi sa elibereze cupoane in programul Rabla. Cele 200 de vauchere primite de la Fondul de Mediu sunt insa insuficiente, deoarece cererea este foarte mare. Cupoanele s-au epuizat deja.

"Am primit cele 200 de cupoane, 100 pentru fiecare dintre unitatile de REMAT. Sunt inca cereri pe care le-am primit inca de acum doua saptamani cand au venit oamenii care si-au lasat aici masinile si au venit astazi sa isi ridice cupoanele. Asa ca la o prima estimare putem sa spunem ca sunt cam date si pana vineri le vom  distribui", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro directorul REMAT Cluj, Traian Ienciu.

Zeci de oameni s-au prezentat in aceasta dimineata la punctele de lucru ale REMAT Cluj pentru a-si preda masinile. "Noi am primit 200 de cupoane acum, dar speram sa mai primim inca 400 in urmatoarele doua saptamani si sa preluam cat mai multe masini pentru ca cererea este cu adevarat foarte mare", a mai spus Traian Ienciu.

In prima parte a programului la Cluj au fost preluate si casate 800 de masini vechi, dintre care aproape 90 % sunt marca Dacia. Pentru fiecare autoturism predat s-a eliberat un cupon in valoare de 3.800 de lei.

Foarte multi dintre cei care si-au predat masinile nu si-au cumparat autoturisme noi, ci au vandut cupoanele. Un astfel de tichet se vinde pe internet sau prin anunturile la mica publicitate cu preturi cuprinse intre 400 si 500 de euro.  

Guvernul a anuntat ca la nivelul intregii tari vor fi eliberate in cea de-a doua faza a programului Rable inca 50 de mii de vauchere. 

Comentarii Facebook