Abandonat la doar sapte zile in scara unui bloc. Bebelusul a primit numele Constantin

Un bebelus de doar sapte zile a fost gasit in scara unui bloc de pe strada Horea din Cluj. Baiatul a fost plasat la un asistent maternal si a primit numele Constantin.

 

Directorul adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj, Monica Filip, a declarat pentru Stiri de Cluj ca bebelusul a fost gasit joi seara in scara unui bloc. "A fost dus la Unitatea de Primire a Urgentelor si apoi a ajuns la noi. A fost plasat in aceasta dimineata in grija unui asistent maternal", a spus Monica Filip. Baiatul are 3,3 kilograme si a fost abandonat imbracat.

 

Angajatii DGASPC Cluj i-au spus Constantin, avand in vedere ca astazi este Sfantul Constantin si Elena si spera ca acest nume sa ii poarte noroc.Politia a declansat o ancheta pentru gasirea mamei, care ar putea fi acuzata pentru punerea in pericol a vietii copilului.

 

Monica Filip sustine ca daca ar fi gasita femeia ar putea fi consiliata si chiar ajutata.

 

Potrivit adevarul.ro, pana acum in judetul Cluj s-au inregistrat 28 de cazuri de copii abandonati, in crestere fata de anul trecut, cand au fost 23 de astfel de situatii.

Comentarii Facebook