A venit primăvara și odată cu ghioceii au apărut și hoții. Tot mai mulți oameni rămân fără biciclete


Vremea caldă de primăvară i-a convins pe români să renunțe la mașină și au ales în schimb transportul pe două roți. Un motiv în plus pentru alegerea bicicletei este și prețul tot mai mare a carburanților. Un vânzător de biciclete susține că „O bicicletă care se poate folosi în oraș ca mijloc de transport are un preț mediu undeva între 2000-2500 de lei și la costul de acum al carburantului, probabil că în 3-4 luni de zile se poate amortiza fără probleme”.

Tot mai mulți români rămân fără biciclete. Hoții dau năvala chiar și în curțile oamenilor

Dar odată cu creșterea numărului de biciclete, a crescut și numărul furturilor. Locurile cele mai vizate de hoți sunt scările de bloc, acolo unde au acces rapid și sigur la mijlocul verde detransport. Însă, un bărbat a avut ghinionul ca bicicleta să îi fie furată chiar din propia curte.

Ca să ajungă la ea (bicicletă) a avut detraversat vreo 25 de metri, adică a avut un tupeu fanstastic”, a spus păgubitul. Câteva săptămâni mai târziu și-a găsit bicicleta pe un site de vânzări. „Am constatat acum cinci zile că apăruse bicicleta mea la vânzare...Cei de la Poliție au urmat procedurile și aparent s-au mișcat foarte repede...”, a mai spus acesta.

Nu toți păgubiții au norocul de a-și recupera bicicleta furată

Prea puţini reuşesc să-şi recupereze bicicletele furate, astfel că-şi caută altele. Specialiștii recomandă ca primul accesoriu pe care îl cumpărăm la o bicicletă nouă să fie antifurtul.

Cele mai folosite antifurturi sunt pe cablu, dar sunt și cele mai puțin sigure...Cele mai sigure sunt cele care sunt formate din niște benzi metalice, se face un hexagon care prinde roata, cadrul și un suport metalic”, ne sfătuiește vânzătorul de biciclete.

Polițiștii ne recomandă să fim atenți când ne cumpărăm o bicicletă. Important este să avem acte de proveniență, pentru că există riscul să rămânem fără ea, dacă aflăm că este furată, potrivit Observator.ro.


Comentarii Facebook