Duminica 28 Aprilie

A revenit mirosul de fecale în „Clujul de 5 stele” după ce au trecut ploile. Clujean: „Noroc că bate vântul că se mai duce din mirosul oribil”


Ploile au trecut și clujenii au revenit la vechile probleme. Mirosul pestilențial le dă bătăi de cap locuitorilor municipiului, care nu pot ieși afară la o banală plimbare în acest weekend, exact ca la începutul săptămânii. Oamenii zic că miroase a fecale în zonele Mărăști, Calea Turzii, dar și în anumite zone centrale. 

Au trecut 7 zile de la apariția mirosului, iar autoritățile locale încă nu au rezolvat nimic, deși Garda de Mediu constatase că mirosul vine de la noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), ridicat lângă Pata Rât. Acolo, Consiliul Județean Cluj a investit 80 de milioane de euro, locul acum fiind administrat de SUPERCOM.

„În zona Calea Turzii pute ca la stârvuri, am coborât să-mi iau niște apă, m-am văzut cu un vecin, pute și în centru, dar pe Calea Turzii pute ca dracu. Noroc că bate vântul că din momentul în care bate vântul se mai duce din mirosul oribil”, a transmis un clujean pentru Știri de Cluj.

Citește și: Autoritățile recunosc: miroase a CANAL în Cluj de la NOUL centru de management a deșeurilor, inaugurat de Tișe și administrat de SUPERCOM

Clujenii fierb de furie din cauza faptului că tot orașul miroase de o săptămână a canal de la noua groapă ”ecologică” a Clujului, construită de Consiliul Județean Cluj. Conducerea instituției județene a declarat însă, că nu are nicio vină. Șeful Consiliului Județean Cluj, influentul liberal Alin Tișe, a precizat săptămâna trecută că el nu mai are nicio treabă cu gunoaiele Clujului, iar legal are dreptate. Noul CMID a fost predat, în 2023, companiei Supercom, care se ocupă de colectarea gunoiului din tot județul, și care trebuie să gestioneze sortarea și tratarea deșeurilor în noua groapă, astfel încât să nu se ajungă la această catastrofă ecologică. Practic, Alin Tișe spune că a predat problema deșeurilor primarilor din tot județul, dar ei nu au niciun control asupra modului în care firma manipulează gunoiul colectat de la oameni și depozitat în CMID. În interiorul gropii de gunoi șeful este Supercom.

Comentarii Facebook