”Blonda lui Boc”, Ștefania Ferencz, a plecat din Ministerul de Interne și pierde un ”sac” de bani. Câștiga mai bine președintele Iohannis


”Blonda lui Boc”, Ștefania Ferencz, a plecat din Ministerul de Interne, începând din 1 septembrie. Conform unor surse nu a mai fost dorită de noul ministru Cătălin Predoiu. 

Conform unei cereri depuse în 30 august și aprobată de primul ministru Marcel Ciolacu, și contrasemnată de clujeanul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, din 1 septembrie Ferencz și-a încheiat cariera la Ministerul de Interne.

Considerată mâna dreaptă a lui Boc, Ștefania Ferencz nu a mai fost dorită de actualul ministru de Interne, Cătălin Predoiu, care i-ar fi cerut să lase locul de secretar liber. Această poziție este extrem de importantă, pentru că prin mâna celui care deține acest post trec toate deciziile care se iau în cadrul Ministerului, deci toate informațiile.

Clujeanca a fost ”umbra” lui Lucian Bode, cât timp acesta a fost ministru al Transporturilor și apoi ministru de Interne. Ștefania Ferencz se va întoarce probabil la Primăria Cluj-Napoca unde i se va face rapid loc.

Putem spune că șederea în Capitală a fost profitabilă. La Cluj avea un salariu de 10.000 de lei, dar la București câștiga pe lună nu mai puțin de 10.000 de euro.

Conform declarației de avere din 2022, Ferencz câștiga cel mai mult de la Eximbank, unde este membră în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări. De aici, venitul anual ajunge la 257.916 lei.

Ferencz câștiga foarte mulți bani și de la alte Consilii de Administrație, unde a fost plantată de partid:

Consiliul de administrație ROMATSA București - 67.429 de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - 92.760 de lei

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA - 86.292 de lei

Banii de mai sus sunt pentru a participa la o ședință pe lună, pentru că Ștefania Ferencz lucra ca secretar general al Ministerului de Interne, condus de sălăjeanul Lucian Bode. De acolo mai încasa pe an încă 110.000 de lei. 

Înainte, între 2019 - 2020, a fost secretar general la Ministerul Transporturilor, condus tot de Bode. Anterior, între 2014 - 2019 a fost director general în Primăria Cluj-Napoca, unde va reveni cel mai probabil, acum, după ce a plecat de la Ministerul de Interne.

Comentarii Facebook