A murit salvamontistul care a cazut in Cheile Turzii! Tanarul s-a prabusit de la 15 metri inaltime si a suferit leziuni grave! - VIDEO si FOTO


Salvamontistul, in varsta de 23 de ani, care a cazut de pe un perete din Cheile Turzii, nu a mai putut fi salvat. Resucitarea facuta de echipa de medici condusa de Raed Arafat a durat circa 20 de minute.

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, locotenentul Andrei Biris, a declarat pentru Stiri de Cluj ca tanarul s-a prabusit de la 15-16 metri inaltime, de pe un perete, unde facea catarari.

"Noi am fost sunati de colegii tanarului, de la Serviciul de Salvamont, in jurul orei 14.00. Acestia au recuperat victima si au transportat-o pe un plan orizontal, de unde a fost preluata de echipajele noastre conduse de doctorul Raed Arafat. Manevrele de resuscitare au durat circa 20 de minute, dar salvamontistul nu a mai putut fi salvat", a declarat Andrei Biris.

 

Salvamontistul Ilie Humita era din Floresti si, potrivit colegilor sai, se afla in Cheile Turzii impreuna cu o patrula de salvamontisti care inspecta starea traseelor de catarare.

 

Medicul Raed Arafat a declarat ca tanarul nu a mai putut fi salvat pentru ca a suferit rani la cap si la coloana.

 

Accidentul s-a produs pe un perete din Cheile Turzii, intre localitatile Sandulesti si Petrestii de Jos.

Comentarii Facebook