Luni 3 Octombrie

A murit episcopul Florentin Crihălmeanu, infectat cu Covid-19


Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, a murit în urma infectării cu COVID-19. 

Decesul episcopului de Cluj-Gherla a fost confirmat de surse medicale. Acesta a fost diagnosticat cu Covid-19, a fost evaluat medical și s-a pus un diagnostic de forma usoara a infecției, fără a necesita internarea.

PS Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, s-a autoizolat la o mănăstire, iar marți a decedat că urmare a complicațiilor. 

Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a izolat la mănăstirea Surorile Maicii Domnului, de pe strada Romul Ladea. Marți, în jurul amiezii, Preasfinția Sa a făcut un atac cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat până când echipajul de prim ajutor a ajuns la mănăstire.

A plecat PS Florentin Crihalmeanu

A trecut la casa Tatălui Ceresc

Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU,

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat  toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin.

Biroul de Presă al

Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla”.

138629950_10158896983974547_7787374900368149821_o.jpg

Comentarii Facebook