A început Cupa CORAL IMPEX la șah! Câștigătorii primesc premii de peste 2.000 de euro

 

Cupa CORAL IMPEX la șah, desfășurată la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, a început vineri după-amiază.

Competiția este organizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., in parteneriat cu Asociația Județeană de Sah Cluj si Clujul Elitelor și Valorilor.

Ideea organizării acestui concurs a fost a managerului companiei, domnul Badea Alexandru, care este un împătimit al șahului. De mult spunea haideți să facem un astfel de concurs și iată că a venit și momentul. Chiar citeam astăzi în presă un interviu cu directorul unei companii de producătoare de mașini, care spunea că România este o țară a forței de muncă low-cost și trebuie să iasă din această sferă. Eu sunt perfect de acord cu această afirmație și trebuie să facem toți câte ceva să creștem nivelul de performanță al tinerilor. Șahul este un sport al minții, el dezvoltă gândirea și mesajul nostru este: ”Haideți să antrenăm gândirea, dar haideți să o și răsplătim”. Motivația acestui concurs este de a promova șahul în rândul tinerilor, dar și a românilor în general”, a declarat directorul comercial al companiei CORAL IMPEX, Ciprian Bogaciu.

Co-organizatorii concursului, Clujul Elitelor și al Valorilor, anunță că acesta este primul eveniment dintr-o serie de manifestări social elitiste pe care le vor organiza cu cei de la Coral.

Noi, ca și brand, ne ocupăm în general de evenimente din domeniul business, dar în acest an am zis că suntem co-organizatori într-un proiect mai mult sportiv, pentru că îl considerăm un eveniment elitist. Mergem înspre ajutorarea unor tineri care pot dezvolta anumite capacități și totodată ar trebui premiați, ceea ce mi se pare un mod foarte onest de a promova astfel de evenimente. Pe parcurs, noi vom mai colabora cu cei de la compania Coral Impex, pentru a organiza și alte evenimente, tot cu caracter social elitist. Totodată, Cupa CORAL IMPEX la șah a fost acceptat și introdus pe lista evenimentelor Cluj Capitală Europeană a Tineretului”, a declarat reprezentantul Clujul Elitelor, Ionuț Geană.

Președintele Asociației Județene de Șah Cluj, Alin Toma, a explicat că acest sport a cunoscut o ascensiune destul de mare în ultimii ani, acesta preconizând că în viitorul apropiat tot mai mulți tineri să se apuce de acest sport.

Sunt încântat că cei de la Coral Impex s-au gândit la șah și ne-au întins o mână, era clar că aveam nevoie de așa ceva. Am știut de la bun început că șahul o să ajute societatea foarte mult. Când mi-am început eu activitatea erau 20-30 de copii care jucau șah, iar acum, în Cluj, sunt peste 2.000 și preconizăm că în 4-5 ani de zile să ajungem la 4.000-5.000 de copii”, a explicat directorul Asociației Județene de Șah Cluj, Alin Toma.

Acesta a anunțat că anul viitor dorește să organizeze unul dintre cele mai mari concursuri de șah din țară, care să adune peste 500 de participanți, iar sponsorii concursului Cupa CORAL IMPEX și-au manifestat deja interesul pentru a o susține.

Turneul se va desfășura pe trei secțiuni. La prima secțiune, dedicată exclusiv copiilor până în clasa a V-a, sunt așteptați aproximativ 90 de participanți, în timp ce pentru celelalte două secțiuni sunt așteptați peste 100 participanți, respectiv 50-60 participanți.

Iată care este programul competiției, pe secțiuni:

- vineri, 8 mai, incepand cu ora 16:00, competiția este dedicată copiilor pasionati de sah si nelegitimați;
- sâmbătă, 9 mai, incepand cu ora 10:00, va avea loc concursul de șah rapid;
- duminică, 10 mai, incepand cu ora 11:00, se va desfășura competiția de șah blitz;

La eveniment vor participa, in calitate de invitati speciali si maeștri internaționali ai ”sportului minții”, unii dintre ei foști campioni naționali.

Festivitatea de premiere a CUPEI CORAL IMPEX LA ȘAH va avea loc duminică, 10 mai, de la ora 14.30, iar în afară de medalii, diplome și cupe, câștigătorii vor primi premii în bani în valoare totală de peste 2.100 euro.

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook