Bolnavii de cancer din Cluj nu primesc citostatice dacă nu prezintă cardul de sănătate

 

Fără a avea cardul de sănătate, bolnavii de cancer din Cluj au fost anunțați că nu primesc citostatice.

 

Costan Trifan, un polițist pensionar și este asigurat la Casa de Asigurări a Ordinii Publice, este într-o astfel de situație disperată.. Bărbtul s-a dus marți la Instititul de Oncologie din Cluj Napoca, pentru tratamentul săptămânal, dar i s-a spus să nu mai vină dacă nu are cardul de sănătate. ”Era să cad pe spate domnule. Sunt și așa grav bolnav de cancer în stadiul patur. Cele două doctorițe curante mi-a spus textua să am vedere că dacă marțea viitoare nu am cardul de sănătate nu mai primesc niciun tratament”, spune bărbatul.

 

Fostul polițist are cancer la colon și ficat. ”Fac tratment cu cetusumab, fluoflor și oxiloplatin. Câte zile mai am trebuie să fac săptămânal acest tratament. Am fost operat de două ori în 2011 și 2015 și sunt dependent de acest tratament cu citostatice”, a mai spus bărbatul.

 

Bărbatul a sunat la Casa de Asigurări a Ministerului de Interne, OPSNAJ, dar fără folos, pentru că acolo se pare că totul e închis. ”Am sunat în disperare să văd de ce nu am primit cardul și nu am reușit. Nu sună niciun telefon. Probabil că au văzut că sunt în gradul patru și nu mai am mult de trăit”, spune Trifan.

 

El spune că alți colegi au primit cardul, dar el nu. ”La Policlinică IPJ Cluj mi-au spus să aștept că va veni. Alți colegi de-ai mei au primit acasă, prin poștă. Eu nu mai pot aștepta acum pentru că în joc este viața mea”.

 

Directorul Institutului de Oncologie din Cluj, Patriciu Achimaș, a spus că s-a produs o neînțelegere. ”Nu vreau să spun a cui a fost vina, așa au fost mesajele, de neînțeles. Pacienții vor primi tratamentul doar pe baza biletului de trimitere și a dovezii de asigurat chiar dacă nu au cardul la ei”, a spus directorul Institutului de Oncologie din Cluj, Patriu Achimaș.

Comentarii Facebook