7 reguli ce trebuie respectate când cumperi jucării pentru copilul tău



Chiar dacă nu pare a fi o problemă gravă, alegerea jucăriilor potrivite pentru copil este o responsabilitatea foarte importantă de care adulții trebuie să țină cont.

Iată câteva reguli ce trebuie respectate pentru a evita accidentele cauzate de jucăriile nepotrivite:


1. Nu vei cumpăra jucării doar de dragul de a o face

Înainte de a face o investiție, întreabă-te dacă micuțul tău are nevoie de jucaria respectivă sau dacă își dorește să dețina articolul în colecția sa. Nu te încurajăm să-i faci întotdeauna pe plac și să-i cumperi mereu jucăriile pe care și le dorește deoarece se va obișnui prost, va fi alintat și nu va învăța să aprecieze jucăriile așa cum ar trebui. Așadar, încearcă să găsești un echilibru între necesitate și dorință și să nu irosești sume mari de bani pe jucăriile năzdravanului tau.

2. Nu vei cumpăra jucării care nu se potrivesc vârstei lui

De multe ori părinții se lasă păcăliti de aspectul plăcut și de atributele jucăriilor, cumpărându-le fără să facă o comparație între vârsta năzdrăvanului lor și obiectele distractive. Ideal ar fi ca adulții să verifice etichetele și să respecte instructiunile producatorilor, care impun limitări legate de vârstă și utilizare. Dacă achiziționezi o jucărie nepotrivită, micuțul ar putea fie să se răneasca, fie să nu fie interesat de ea.

3. Vei verifica dacă jucaria respectă standardele de calitate ți siguranță

Mai nou, Uniunea Europeană a impus niște standarde stricte și foarte bine delimitate legate de calitatea și siguranța obiectelor ai căror consumatori sunt micuții. Astfel, toăi părinții trebuie să verifice dacă jucaria este omologată și dacă deține o etichetă specifică pe care sunt trecute toate datele tehnice. În cazul în care vor observa că obiectul este periculos sau nu îndeplinește cerințele, părintele este sfătuit să atragă atenția protecției consumatorilor care va acționa în consecință.


Citește mai multe pe depici.ro

Comentarii Facebook