6.421 de rubine aflate la Finantele Cluj sunt greu de vandut din cauza unui viciu legislativ


Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Cluj nu au reusit sa vanda nici acum rubinele confiscate de la un cetatean italian. Licitatia s-a impotmolit din cauza unui vid legislativ.

O societate din Uniunea Europeana s-a aratat interesata sa cumpere cele 6.421 de rubine, dar lucrurile s-au blocat deocamdata. "Trebuie sa vedem acum daca firma aceasta are dreptul sa cumpere pietre pretioase din tezaurul statului roman. Am intrebat Ministerul Finantelor Publice pentru a vedea daca acest lucru este posibil", a spus seful Biroului de valorificare produselor confiscate din cadrul Directiei de Finante Cluj, Vasile Trif.

Pana la primirea unui raspuns, firma straina a primit 320 de rubine pentru a fi expertizate, urmand a fi returnate Finantelor Publice Cluj.

Rubinele au fost confiscate de la un cetatean italian din Zalau, de catre politistii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Italianul voia sa vanda rubinele contra sumei de 35.000 de euro.

Directia Generala a Finantelor Publice Cluj a organizat pana acum mai multe licitatii de vanzare a rubinelor, pentru care este ceruta suma de 144.000 de lei. Pana acum, nicio firma nu s-a aratat interesata sa cumpre pietrele pretioase.

 

Vezi si...

6.421 de rubine, scoase la vanzare de Finantele Cluj! VEZI cum arata pietrele pretioase FOTO

Comentarii Facebook