50.000 de credinciosi au ajuns deja la Manastirea Nicula, de Sfanta Maria - VIDEO

 

Aproximativ 50.000 de credinciosi au urcat deja la Manastirea Nicula pentru sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului. Pelerinii vin din toata tara pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni, iar calugarii spun ca numarul lor va ajunge la 100.000.

Credinciosii au inceput sa urce la manastire inca de vineri dupa-amiaza, pentru a asista la slujba de seara si au dormit sub cerul liber. Azi noapte s-au rugat, iar dimineata s-au trezit devreme pentru a asista la o noua slujba.

In aceasta seara, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasa din biserica si miile de pelerini vor inconjura lacasul de cult in compania preotilor.

Toata noaptea de sambata spre duminica o vor petrece in rugaciune, iar duminica dimineata va incepe slujba principala a sarbatorii Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Slujba de duminica dimineata va fi oficiata de un sobor de preoti condus de PS Irineu Bistriteanul. Dupa ceremonie, credinciosii vor fi serviti cu sarmale de post, preparate de calugarii de la Manastirea Nicula.

Icoana facatore de minuni a fost pictata in anul 1681 si legenda spune ca a plans timp de 3 luni in 1699.

Comentarii Facebook