46 % dintre elevii clujeni nu sunt "prieteni" buni cu PC - ul

Testarea competentelor digitale in randul elevilor clujeni a demonstrat ca 46 la suta dintre tineri stiu sa foloseasca la nivel incepator sau mediu calculatorul.



In judetul Cluj din aproape 1.635 de tineri, care au sustinut simularea probei de evaluare a competentelor digitale de la bacalaureat, 225 au obtinut calificativul incepator, 532, nivel mediu, 583 avansat si doar 295 experimentat.



Tinerii au primit in timpul testului care a durat 90 de minute, mai multe sarcini, intre care: utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date, mijloace moderne de comunicare si cunoasterea internetului.



Astfel, doar 18 % din cei 1.635 au dovedit ca sunt "maestri" in folosirea calculatorului, restul fiind la nivel acceptabil. Rezultatul obtinut va fi trecut pe diploma de bacalaureat.



Evaluarea competentele digitale va fi facuta in perioada 19 - 29 aprilie, iar proba va fi orala. Examenul de bacalaureat va incepe in 15 februarie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare in limba romana si va continua in 17 - 19 februarie cu verificarea cunostintelor lingvistice de comunicare in limba materna. Competentele intr-o limba moderna vaor avea loc in perioada 31 mai - 4 iunie.



Probele scrise incep in 28 iunie cu Limba si literatura romana si continua in 29 iunie cu Limba si literatura materna, in 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, in 2 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.



In 4 iulie se vor afisa rezultatele si se vor depune contestatiilor, care vor fi rezolvate pana in 7 iulie si vor fi afisate o zi mai tarziu.

Comentarii Facebook