43 de instanţe sunt de acord cu revocarea lui Cristi Danileţ din CSM

 

43 de instanţe de judecată din țară s-au pronunțat pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din Consiliului Superior al Magistraturii.

 

În urma declanşării procedurii de revocare a judecătorului Cristi Vasilică Danilţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Judecătoria Rm. Vâlcea a centralizat, până la acest moment, hotărârile adunărilor generale din 60 de instanţe din întreaga ţară, operaţiunea de centralizare continuând”, precizează într-un comunicat Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prima instanţă care a votat pentru revocarea judecătorului din CSM.

 

La nivel național, din 711 judecători, 538 au votat pentru revocarea lui Danileţ, 110 împotriva acestui demers, iar 63 s-au abţinut.

 

”Aceste rezultate provizorii ţin să atragă atenţia asupra legitimităţii reprezentării, în contrapondere cu opiniile regretabile ale unor membri CSM vizaţi de revocare, privind caracterul ”izolat” ori ”emoţional” al nemulţumirii corpului de magistraţi”, se mai arată în documentul citat.

 

Demersul revocării lui Cristi Danileț a început după scandalul generat de alegerea conducerii CSM, care a avut loc în 4 ianuarie, unde noul președinte a devenit procurorul Oana Schmidt Hăineală (fostul vicepreşedinte al Consiliului-n.red.), învingându-l pe judecătorul Mircea Aron de la instanţa supremă. 

 

Hăineală a fost votată de toți procurorii din CSM, de judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ, dar şi de reprezentanții societăţii civile. Votul preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, oficial a fost dat Oanei Schmidt Hăineală, totuşi, ulterior, a dezminţit, spunând că l-a votat pe colegul său Mircea Aron.

 

După acest scandal, instanțele din toată țara au luat în discuție revocarea judecătorilor Cristi Danileț și Alina Ghica.

Comentarii Facebook