Miercuri 24 Aprilie

260 de polițiști prezenți la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula. Ce măsuri trebuie să respecte pelerinii?


Cu ocazia pelerinajului organizat la Mănăstirea Nicula pentru a sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, în weekendul 13-15 august, în acea locație vor fi prezenți 260 de polițiști care vor asigura o bună organizare a pelerinajului și, de asemenea, respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

În contextul pelerinajului care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Mănăstirea Nicula, în perioada 13-15 august, 260 de polițiști acționează pentru ca manifestările religioase să aibă loc în siguranță, cu respectarea prevederilor legale.

Începând de azi au fost instituite dispozitive ale polițiștilor, atât în vederea prevenirii faptelor antisociale și menținerii ordinii și siguranței publice, precum și pentru impunerea respectării prevederilor legale instituite pentru combaterea și limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Polițiștii sunt pregătiți să acționeze în scopul îndrumării persoanelor, supravegherii și gestionării traficului rutier, dar și pentru a preveni producerea unor situații de natură a perturba siguranța persoanelor care participă la acestea manifestări religioase”, transmite IPJ Cluj.

Ce măsuri trebuie respectate de pelerini?

Subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a explicat pentru Știri de Cluj care vor fi măsurile luate pentru o bună desfășurarea a slujbelor din cadrul pelerinajului care va avea loc la Mănăstirea Nicula, în 15 august, organizat cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. 

Astfel, aceasta a precizat că, spre deosebire de anul trecut, când pelerinajul s-a desfășurat în plină pandemie, anul acesta măsurile vor fi mai relaxate. În primul rând, nu va mai exista un număr maxim de participanți și se elimină condiționarea participării pelerinilor care nu sunt din județul Cluj. Așadar, oamenii din alte județe vor putea participa la pelerinajul Adormirii Maicii Domnului.

În al doilea rând, atât purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, cât și distanțarea fizică de 1,5 m, vor rămâne în vigoare. Toate obiectele vor fi dezinfectate și pelerinii vor avea acces la puncte de dezinfectare a mâinilor, conform ordinului comun la Ministerului Sănătății și al Ministerului Culturii.

VEZI Programul complet al pelerinajului de la Mănăstirea Nicula

Comentarii Facebook