Miercuri 1 Februarie

Pride Cluj și Queer Sisterhood Cluj organizează parada LGBTQ+ pe străzile Clujului


Pride Cluj și Queer Sisterhood Cluj organizează în acest an parada LGBTQ+ pe străzil Clujului, dar nu se știe traseul. În 2017 și 2018, aceștia au fost ”exilați” pe malul Someșului, în Grigorescu, iar în 2019 au defilat prin centrul orașului.

Festivalul dedicat comunității LGBTQ+ revine în forță la Cluj-Napoca. Cluj Pride, organizat de asociația LGBTQ+ clujeană, PRIDE România, în parteneriat cu grupul Queer Sisterhood Cluj, va avea loc anul acesta între 16 și 22 august. Festivalul va culmina la sfârșitul săptămânii cu marșul Cluj Pride. Organizatorii vor anunța detaliile marșului în zilele ce urmează.

Cluj Pride celebrează diversitatea noastră atât ca și comunitate, precum și la nivel individual. Suntem o comunitate frumoasă, eclectică și intersecțională, iar culorile noastre sunt menite să strălucească la soare, nu ascunse în dulap. Suntem mândri și suntem aici ca în anii trecuți, fericiți să ne revedem și să demonstrăm ce faină e DIVERSITATEA À LA CLUJ”, a declarat Andrada Popa, președintele Asociației PRIDE România.

Cluj Pride sărbătorește libertatea de a fi și a iubi fără a fi dus la închisoare, acceptarea și buna înțelegere între oameni diferiți. Suntem vizibili ca persoane LGBTQ+ pentru că existăm și dorim să fim autentici, dar suntem aici și pentru cei care nu pot să fie vizibili din cauza familiilor homofobe, a mediului de muncă discriminatoriu sau a violenței pe care au experimentat-o. Le trimitem acestora mesajul nostru de iubire și speranță”, a comunicat Ruth Borgfjord, fondatoarea Queer Sisterhood Cluj. 

Toate evenimentele din cadrul festivalului Cluj Pride se vor desfășura cu respectarea măsurilor de sănătate publică în vigoare.

Comentarii Facebook