21 de roboti s-au infruntat la UTCN Cluj FOTO si VIDEO

 

21 roboti realizati de studentii clujeni s-au duelat, sambata, 17 martie, la BattleLab Robotica, competitie organiata de Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

"Ne aflam la cea de-a doua editie a acestui concurs dedicat studentilor. Este o ocazie pentru ei sa invete si lucruri practice pe langa teoria pe care le-o predam in fiecare zi la facultate. In acelasi timp este o ocazie pentru ei sa se bucure de creatiile lor, dar nu in ultimul rand este o batalie de orgolii, de pasiuni in care cei mai buni vor castiga. Ne bucura faptul ca studentii pot face ceva atat de tehnic cu mainile lor", a spus Septimiu Crisan, organizatorul evenimentului.

Printre participanti a fost si Bogdan Genis, castigatorul de anul trecut care recent a obtinut locul 4 la campionatele Europene de la Viena.

Studentii au lucrat la realizarea robotilor timp de 2-3 luni, insa au fost si echipe care si-au realizat robotul dorit intr-un timp mai scurt: "Am lucrat la acest robot timp de doua saptamani. Am lucrat si noaptea impreuna cu colegul meu din echipa, insa speram sa merite acest efort. Robotul nostru este special prin faptul ca are niste roti speciale pentru a se deplasa, diferite de ale celorlalte echipe", a spus Ionut Farcas, student in anul IV la Automatica, al carui robot poarta numele de C.I.O.R.B.A.

"Tema din acest an a reprezentat un concurs cu sumo roboti. Avem cate un robot in ring care lupta contra altui robot in ring. Robotii sunt complet autonomi, nu-i controleaza nimeni, nu-i modifica nimeni, deci, dupa ce i-ai pus in ring sunt pe contul lor", a mai spus organizatorul evenimentului.


Robotii inscrisi in concurs sunt: Yuri San, Typhoon, Rothus, Rammstein, R2 Ditzu, R.A.T, Pufoshenia, Nigor, Mosfet, Metataron, Max 32, Matilda, Machiavelli, Ion, Fatal Error 2.0, Falca, Exosyphen, C.I.O.R.B.A, Bazinga si A.T.T.K.

Premiile:

Locul I: Tablete Myria

Locul II: Aparate foto Sony

Locul III: iPod-uri Shuffle

Premiul Best-Design oferit de SoftVision: Tablete Grafice

Vom reveni cu amanunte despre castigatorul competitie, deoarece competitia se va incheia in jurul ore 17:00, potrivit organizatorilor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Bazinga, robotul construit de Bogdan Genis si Bogdan Hopulele, doi studenti din cadrul Facultatii de Automatica de la Universitatea Tehnica, a castigat cea de-a doua editie a evenimentului BattleLab Robotica, eveniment organizat de Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca in parteneriat cu BEST Cluj-Napoca. 

"Competitia din acest an a fost mult mai spectaculoasa ca anul trecut, robotii au fost mai buni. Am evoluat bine. Am lucrat la robotul nostru patru luni, proiectarea si executia, si am investit aproximativ 2.000 de euro. Cred ca a contat si experienta noastra pentru a castiga. La etapa nationala ne dorim sa aparam titlul de anul trecut, sa castigam din nou si speram ca primele 3 locuri sa fie din Cluj", a spus Bogdan Genis, student in anul IV la Facultatea de Automatica.

Cei de pe locul 2 s-a clasat Mosfet, robotul realizat de Bancisor Mihai si Carbunaru Ciprian, iar pe trei, Max 32, realizat de Todoran Iulian si Pop Vasile. Acestia vor participa vor participa la un concurs asemanator, Robo Challenge, desfasurat la Bucuresti, si la care vor concura roboti din intreaga tara.


Runda regala, in cadrul careia s-au duelat toti robotii inscrisi in competitie, a fost castigata de robotul Maximus, realizat de Tokes Attilat, Kiss Dani, Alex Pana si Kassay Farkas Akos, in timp ce premiul pentru BEST Design -premiul publicului- a fost obtinut de Max 32.

 

Articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook