Mars in memoria lui Avram Iancu: "Vom face o tara frumoasa, asa cum era pe vremea lui Avram Iancu" FOTO si VIDEO

 

Noua Dreapta a organizat sambata, 17 martie, la Cluj-Napoca, un mars in memoria lui Avram Iancu.

Manifestatia a pornit din Piata Mihai Viteazu, a continuat pe strada Regele Ferdinand, Bulevardul Eroilor, iar in cele din urma s-a oprit la statuia lui Avram Iancu.

"Suntem aici pentru ca se implinesc 163 de ani de la victoria Revolutiei romane din Ardeal, si implicit infrangerea Revolutiei maghiare, care dorea lipirea Transilvaniei la Ungaria. Un motiv in plus pentru care suntem aici este sa anuntam infiintarea partidului Noua Dreapta, si nu in ultimul rand pentru a pentru a protesta impotriva desfiintarii judetelor care au traditie si istorie romaneasca si infiintarea regiunilor", a spus Tudor Ionescu, presedintele organizatiei Noua Dreapta.   

Lozincile scandate de acestia au fost: "Nu vrem sa fim o natiune de sclavi", "Noua Dreapta - mandrie nationala", "Romania Romanilor", "Basarabia - pamant romanesc", "Limba romana, unica stapana", "Nu rezist, sunt anti-comunist".

"Vom face o tara frumoasa, asa cum era pe vremea lui Avram Iancu. Asa sa ne ajute Dumnezeu", a spus presedintele Noua Dreapta Sibiu, Codrin Goia.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai organizatiei extremiste Noua Dreapta din Sibiu, Republica Moldova, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca.

Anca Baciu

Comentarii Facebook