20 capace de canal furate de pe 9 strazi din Cluj-Napoca


20 capace de canal au fost furata azi-noapte de pe noua strazi din Cluj-Napoca. Reprezentantii Companiei de Apa Somes Cluj sunt pe teren si spun ca numarul capacelor furate ar putea fi mult mai mare.

Potrivit, Companiei de Apa Somes au disparut doua capace de pe strazile Buna Ziua, care au fost inlocuite saptamana trecuta in urma unui alt furt, cate doua capace de pe strazile Baisoara, Azuga si  Scarisoara, 2. 

 

De asemenea, de pe strada Liviu Rebreanu si din Parcul Feroviarilor au fost furate cate 3 capace, pe strada Detunata, cel putin 3 capace, iar aici paguba va fi stabilita in urmatoarele ore, dupa finalizarea anchetei, si pe strada Alverna un capac.

"Exista banuieli ca numarul total este mai mare, fiind in curs investigatii ale personalului CASSA (n.r. Compania de Apa Somes Cluj) si pe alte strazi. CASSA va face eforturi pentru inlocuirea capacelor furate de pe reteaua publica cu solutii temporare, pana la inlocuirea lor cu sisteme permenente. De remarcat ca o serie de capace dintre cele furate acopereau camine situate pe asa numitele "retele interioare" ale blocurilor, iar sarcina inlocuirii acestora cade pe seama acestora, pe cheltuiala lor", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al Companiei, Lucian Croitoru.

Ultimul furt de capace de canal s-a produs in 16 aprilie, cand au disparut 4 astfel de dispozitive. La inceputul anului a fost inregistrat un alt furt, in cartierul Gheorgheni, cand au disparut 9 capace.

In nici unul dintre cazuri, politia nu a reusit sa ii prinda pe faptasi, care cel mai probabil vand bunurile furate la punctele de colectare a materialelor refolosibile.

Comentarii Facebook