12 iunie - Ziua internationala pentru combaterea exploatarii prin munca a copilului

 

De Ziua internationala pentru combaterea exploatarii prin munca a copilului in Cluj sunt organizate mai multe activitati pe aceasta tema.

Astfel, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului organizeaza in perioada 12 - 14 iunie o serie de actiuni de informare menite sa sensibilizeze comunitatea asupra necesitatii imperioase de eradicare a exploatarii prin munca a copiilor sub toate formele, astfel incat membrii comunitatii sa constientizeze acest aspect si sa-si asume responsabilitatea confruntarii cu aceasta problematica.

In acest context, specialisti din cadrul Centrului Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat Cluj in parteneriat cu psihologi scolari vor organiza cateva activitati cu ocazia Zilei mondiale impotriva exploatarii copiilor prin munca dupa cum urmeaza:

Marti, 12.06.2012, in intervalul orar 16.00 – 18.00, o actiune de sensibilizare si informare a beneficiarilor, parinti ai Asociatiei Caritas Eparhial Greco - Catolic Cluj Napoca - Departamentul de Asistenta Sociala si Interventie in Situatii de Urgenta cu privire la exploatarea copilului prin munca, efectul acestui fapt asupra familiei si modalitati de a evita sa se recurga la exploatarea propriilor copii.

De altfel, pe tot intregul parcurs al lunii iunie va avea loc o campanie de informare a autoritatilor locale din mediul rural cu privire la exploatarea copiilor prin munca si oferirea de materiale cu privire la cadrul legislativ din acest domeniu.

In data de 12.06.2012, de la orele 9.00 si 11.00 vor avea loc intalniri intre elevii de clasa a XI-a din cadrul Grupului scolar "Nicolae Iorga", respectiv de la Grupul scolar "Traian Darjan". In cadrul acestor intalniri se va viziona un film tematic (Vise sfaramate), dupa care vor avea loc discutii libere despre exploatarea prin munca.

Acelasi film va fi vizionat si de elevii claselor a XI-a din cadrul Grupului scolar "Aurel Vlaicu", in data de 14.06.2012, ora 10.00.

Obiectivul actiunilor derulate este acela de a oferi informatii privind cauzele reale si consecintele exploatarii copiilor. In urma interventiei celor care vor sesiza cazurile de copii exploatati prin munca, toti copiii vor primi un sprijin specializat individualizat (protectie, consiliere si educatie) in scopul integrarii sociale si scolare.

 

Foto: capital.ro

Comentarii Facebook